تانکرسازی عبدالحسین

آشنایی با انواع مخزن آب هوایی

تانکرسازی عبدالحسین

زمان مطالعه 1 دقیقه

آشنایی با انواع مخزن آب هوایی
آشنایی با انواع مخزن آب هوایی

انواع مختلفی از مخازن آب هوایی وجود دارد که با توجه ویژگی های مختلفی از قبیل شکل و جنس می توان آنها را دسته بندی نمود. این مخازن بر اساس شکل معمولا به سه دسته کروی، مکعبی و استوانه ای یا عمودی تقسیم بندی می شوند و همچنین بر اساس جنس ماده سازنده نیز اغلب به چهار گروه فلزی، پلی اتیلن (پلاستیکی)، بتنی و چوبی تقسیم می شوند.

مخزن هوایی فلزی

مخازن فلزی از جنس استیل یا گالوانیزه از قدیمی ترین انواع مخازن هوایی هستند که از استحکام و طول عمر نسبتا بالای برخوردار هستند. این مخازن اغلب در دو نوع روباز و سربسته تولید می شوند. انواع روباز به عنوان مخزن آب آتش نشانی یا برای مصارف کشاورزی و صنعتی به کار می روند و برای تامین آب آشامیدنی از انواع سر بسته آنها استفاده می شود. البته همان طور که گفته شد، پوسیدگی این گونه مخازن موجب تغییراتی در خصوصیات ظاهری آب خواهد شد و این مورد از نکات منفی استفاده از مخازن فلزی می باشد و موجب شده است تا بیشتر مخازن پلی اتیلن به عنوان جایگزین این مخزن های فلزی به کار برده شوند.

مخزن آب هوایی بتنی

نوع دیگری از مخازن هوایی از جنس بتن ساخته می شوند. ویژگی بارز مخازن بتنی استحکام بسیار بالای آنهاست. این گونه مخازن همان طور که از اسمشان پیداست از بتن ساخته می شوند و نسبت به تغییر شکل در اثر عوامل فیزیکی مقاومت بسیار بالایی دارند و همچنین نسبت به مواد شیمیایی نیز مقاوم می باشند. این دسته از مخازن هوایی اغلب در دو نوع استوانه ای و قابی شکل ساخته می شوند و بیشتر در تامین آب صنایع و کارخانه های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند و در مصارف شهری معمولا کاربردی ندارند.

آشنایی با انواع مخزن آب هوایی
عملکرد مخزن آب هوایی

همان طور که گفته شد، مخازن آب هوایی در انواع و اندازه های مختلف طراحی و ساخته می شوند. با وجود این، عملکرد همه آن ها شبیه به هم است. مخازن آب هوایی در واقع، نوعی منبع ذخیره آب محسوب می شوند که در ارتفاع قرار می گیرند. از این مخازن به منظور جبران افت فشار آب در ساختمان های مرتفع و بلند استفاده گسترده ای می شود.

دلیل قرار گرفتن مخازن آب هوایی در ارتفاع بلند، امکان تامین فشار آب مورد نیاز است. هر چه ارتفاع بیشتر شود، فشار آب نیز بیشتر خواهد شد. به طوری که فشار آب به ازای هر فوت ارتفاع به اندازه psl 43/0 افزایش می یابد. به همین دلیل، برخی از مخازن آب هوایی در ارتفاع ۵۰ متری سطح زمین نصب می شوند. از آنجایی که مخازن آب هوایی نصب شده. باید بتوانند فشار آب مورد نیاز تمام ساختمان های اطراف را تامین کنند، در ارتفاع بالایی قرار می گیرند.

اگر تپه ای در نزدیکی وجود داشته باشد، مخزن آب را می توان روی آن قرار داد. عملکرد مخزن آب هوایی باید به گونه ای باشد که هنگام قطع آب، بتواند آب مورد نیاز را برای حداقل یک روز تامین کند. از سوی دیگر، طراحی مخازن آب هوایی طوری است که فشار آب را به طور میانگین تامین کنند؛ به این ترتیب، در مصرف آب به میزان قابل توجهی صرفه جویی می شود.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.